There was an error in this gadget
Enjoy Yr Life.... TERIMA KASIH KERANA MENGUNJUNG BLOG SAYA :)......

Saturday, December 31, 2011

Selamat Tahun Baru 2012

Assalamualaikum.....

Di sini aq ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru kepada kawan2 semua...  kita ucapkan selamat tinggal pada 2011 dan ucapkan selamat datang pada 2012.... semoga pada tahun 2012 akan membuatkan kita menjadi lebih baik lagi daripada tahun yang lepas.... segala yang buruk kita tinggalkan..... dan segala kebaikan kita kekalkan....

nak cerita pasal azam baru..... azam tahun 2011, aq nak dapat kan seorang awek..... tapi tak tercapai pun jugak...hehehe.... takpe la...aq pun malas da nak pikir pasal awek2 ni..hehe..... so azam aq pada tahun baru ni adalah..... nak belajar lebih mendalam lagi mengenai prisian untuk design2 ni..... so bila aq da mahir pada tahun 2012 ni gak aq akan mula membuat bisness dengan lebih serious ......harap2 tercapai la hendaknya....hehe amin,..

sekali lagi aq nak ucapkan ....SELAMAT TAHUN BARU 2012! tata 2011..... okey tu je daaaa......

Friday, December 30, 2011

fesbuk malaysia

assalamualaikum...

hari ni aq sje nak promote kat korang semua... jom kita join fasbuk malaysia ni....syes best!!hehe iaitu "onemalaysia community site"

http://onemalaysian.org/

so korang semua dijemput la untuk daftarkan diri dalam laman web sosial malaysia yang ala2 fesbuk ni... lepas tu jangan lupa add aq taw!! hamzi esahal..hehe tu je...daaaaa....


Thursday, December 29, 2011

apa yg aku buat...

Assalamualaikum....

hari ni saja nak bercerita tentang apa yang aq buat hari ni.... aktiviti hari ni leh membuatkan badan aq sihat dan kuat kalau buat hari2...hehehe... aktiviti nya adalah.... mengemas, membersih dan membasuh rumah :)




Ayah aq ada satu rumah di seremban 2 (Apartment Garden Avenue) yang kosong dan telah lama ditinggalkan..... dulu ada la seorang ibu tunggal yang menyewa kat rumah tu.... penyewa yang paling susah nak bayar duit sewa.... dia ingat duduk kat rumah tu free je kot... bayar la kan!! huh! last sekali penyewa tu lari.... duit sewa langsung tak bayar... perabot kat rumah tu pun habis dia bawak lari...... rasa geram lak bila orang buat camtu dekat mak nga ayah aq...kalau aq jumpe la orang tu...nak je aq SENGAT sama dia!!! huh!!! tapi nak buat macam mana...benda da berlaku.... yang kesiannya ayah aku la....terpaksa repair balik rumah tu.... bayar bil2 air dan api yang tertunggak yang tak penah dibayar pun oleh penyewa tu... hmmmmm... sabor jela....

so... rumah pun da bersih, kemas..... kalau korang nak mencari rumah untuk disewa di area seremban 2... boleh la hubungi aq yer.... tu je...daaa :)
ayah sedang membasuh lantai
ayah sedang menyapu sampah





selesai mengemas
selesai mengemas

Tuesday, December 27, 2011

cuti nak abes :(

Assalamualaikum......
Pejam celik, pejam celik... tinggal berapa hari je lagi nak mula semester baru... bila da start sem baru...kena la bersiap sedia untuk hadapi tekanan otak sebagai seorang mahasiswa.... dengan asgnment nya.... dengan pensyarah nya... dengan kafeterianya...hahaha.... semua ni akan memberi tekanan terhadap diriku yang lemah ni...eeuuuwwww...geli lak aq..haha..

tp aq tak kisah sangat semua tu.....yang aq kisah nya adalah rsult exam.... aq masih tak tahu macam mana lagi rslt aq....ada yg gagal ke.... 4flat ke hahah.... aq ni jenis yang tak kisah rsult aq cemerlang or tak.... yang penting aq lulus semua subjek dah la.......hehe

perancangan awal semasa cuti:

1st aq ingat nak kerja kat shell... jadi casher ke.... leh gak dapat income masa cuti ni...tapi semua tu angan2 belaka...... alik2 aq dipanggil oleh kementrian belia & sukan (KBS) untuk hidup kan balik persatuan belia yang aq pernah tubuhkan dulu pada tahun 2008 (aq pengerusi kelab yg pemalas haha).... aq gak dipanggil oleh kelab2 belia yg lain untuk bergabung dengan mereka dan menubuhkan MAYC kwasan aq
perwakilan belia negeri sembilan
.... ada la sedikit program yang dapat dilaksanakan masa cuti ni (karnival sukan)..... so sepanjang cuti ni...kerja aq meeting....meeting dan terus meeting.....hehehe.... (tak kisah la yang penting bila meeting ada makan2..tu yang best!! walahh!!)

bila semua program da selesai... aq da takda kerja.... so duduk jela kat rumah... makan, tido, dota, movie, makan, tido, dota, movie, ....giler pemalas aq nih!!! tapi yang pelik...tak gemuk2 gak aq ni....eermmmmm....hehehehehe.....

so sekarang aq membilang hari jela dan kemas2 barang untuk pulang ke kolej...hehe... semoga kawan2 ku yang berada diluar sana dalam kedaan sihat sejahtera.. tu jela... aq doakan kawan2 yang nak pulang ke kolej nanti semoga selamat sampai ke destinasi....amin~ ^..^